Spørgsmål og svar
Afspadsering, ferie og pauser
- FOA har betalt frokost. Hvis frokosten bliver afbrudt, hvordan bliver den aflønnet?
- Der er ikke en aflønning, hvis pausen bliver afbrudt. Pausen skal forsøges genoptaget i løbet af vagten.
- Der er forskel på PT (Patienttransport) og ambulance. Kan det gøres mere ens?
- Der er ikke forskel på PT og Ambulance i Ambulance Sjælland. Alle er ansat på 37 timer og har betalt pause.
- Hvis vi ikke kan nå hjem fra tur i vores pausetid eller relativt kort tid efter, får vi så betalt noget mad?
- Der er ikke et decideret pauseinterval. I skal holde jeres 2 x 30 minutter i løbet af vagten.
Ferie er som udgangspunkt lagt ind i din normtid. Det betyder, du ikke skal præstere yderligere vagter, når du holder ferie. Dette gælder for alle vagtformer med undtagelse af døgnvagten, som skal præstere 4 vagter i forbindelse med sommerferien. Du kan se beregningen under FAQ "Hvordan er døgnvagten beregnet i vagtkataloget?”
Vi bruger områderedderne til at dække vagterne. Der bliver udarbejdet feriekriterier for hver base og vagtformer. Så ved alle, hvordan de skal planlægge ferien og med hvor mange vagter.
Timer, der går til afspadsering, går ind i afspadseringspuljen. Hvis timerne ikke er afholdt, går de løbende til udbetaling efter 3 måneder.
- Eksempel: Timer, der er optjent i oktober, går til udbetaling ultimo februar. Det sker, fordi der har været mulighed for at afspadsere i perioden november til og med januar.
Anciennitet og autorisation
Patienttransport-redder
Man har to år længere som PT (Patienttransport) i forhold til ambulance. Hvad har det af betydning?
Som PT-redder bliver du aflønnet med grundlønstrin 18 + grundlønstillæg på 6261 kroner per år (31/3-2018-niveau) i følge overenskomst fra FOA
- Du stiger 2 løntrin efter 6 år
- Du stiger 4 løntrin efter 12 år.
Jævnfør overgangsaftalen får du et årligt tillæg på 6.000 kroner per år (31/3-2018-niveau), hvis du bliver ansat fra 1. februar 2024 og har under 6 års anciennitet. Tillægget stopper, når du får 6 års anciennitet.
Ambulanceassistent, ambulancebehandler og paramediciner
Ambulanceassistent, -behandler og paramediciner bliver aflønnet med grundlønstrin 22 + grundlønstillæg i følge overenskomst fra FOA:
- Ambulanceassistent: 7.591 kroner per år (31/3-2018-niveau)
- Ambulancebehandler: 14.715 kroner per år (31/3-2018-niveau)
- Paramediciner: 29.385 kroner per år (31/3-2018-niveau).
Du stiger 2 løntrin efter 4 år. Efter 10 år stiger du 6 løntrin.
Som en del af overgangsaftalen får du et årligt tillæg på 17.500 kroner per år (31/3-2018-niveau), hvis du bliver ansat den 1. februar 2024 og har under 4 års anciennitet. Tillægget stopper, når du får 4 års anciennitet
Hvis du bliver ansat den 1. februar 2024, og har mellem 4 og 10 års anciennitet, får du et årligt tillæg på 12.500 kroner per år (31/3-2018-niveau) i følge overgangsaftalen. Tillægget stopper, når du får 10 års anciennitet.
En autorisationen koster:
- Ambulancebehandler: 1.040 kroner
- Ambulancebehandler med særlige kompetencer (Paramediciner): Yderligere 1.033 kroner.
Du skal som medarbejder selv betale autorisationen, men du har mulighed for at søge tilskud fra FOA
”Som ansat i region eller kommune kan du få refunderet en stor del af autorisationsgebyret gennem Den Regionale eller Den Kommunale Kompetencefond.
Kompetencefondene dækker kr. 727 for autorisation af ambulancebehandlere og kr. 720 for autorisation af paramedicinere. Dvs. at din egenbetaling er kun på kr. 313.
Din ansøgning om tilskud skal både underskrives af dig, din leder og din TR eller lokale FOA-afdeling.”
Brobizz
Når du er ansat i Ambulance Sjælland og bor på den anden side af vandet end din arbejdsplads, har du mulighed for at få udleveret en Brobizz. Du får udleveret et kort, som er betalt af Ambulance Sjælland, og som du kan bruge, når du skal til og fra arbejdet. Bemærk, at kortet skal leveres tilbage, hvis Brobizz ikke længere er relevant eller samarbejdet ophører.
Du skal desuden være opmærksom på, at Brobizzen kun må bruges, når du skal til og fra arbejde – og under ingen omstændigheder må den udleverede Brobizz bruges til privat brug.
Ja. Du får en fysisk Brobizz, så du kan skifte mellem køretøjer – også motorcykel.
Nej, det er desværre ikke en mulighed at bruge dit privatabonnement i stedet for den udleverede Brobizz, hvis Ambulance Sjælland skal afholde udgiften. Du skal derfor sørge for, at dit private køretøj IKKE er tilknyttet nummerpladegenkendelse de dage, du gør brug af Ambulance Sjællands udleverede Brobizz. Det gør du på Brobizz.com.
Du får udleveret en Brobizz uden skattemæssige konsekvenser. Du kan få fradrag for kilometer/afstand, og ikke for broafgiften.
Fagforening
Nej. Det er et anliggende mellem dig som medarbejder og FOA. Du har som medarbejder selv ansvar for at skifte fagforening, hvis du ønsker det.
Overarbejde
Nej. Det er ikke muligt at få en straksudbetaling. Overarbejde kan sættes til direkte udbetaling og bliver udbetalt med lønnen måneden efter timerne er præsteret. Alternativt går timerne ind på afspadseringskontoen og bliver løbende udbetalt hver 3. måned.
Vagtnorm og vagtformer
I en fuldtidsstilling skal du på et år arbejde 1924 timer inklusiv 5 ugers ferie på Arbejdstidsaftalen (11.05.11.1).
I en fuldtidsstilling skal du på et år arbejde 1925 timer inklusiv 5 ugers ferie på Bilag 1 (32.44.1).
I følge overenskomsten skal du arbejde 87 døgn á 20 timer - i alt 1740 timer per år. Oveni kommer der 185 timer til ferie, så den totale normtid bliver på 1925 timer per år.
Da flere har ønsket, at der ikke skal være ”selvafløsning” i ferier, gør vi følgende for at minimere de vagter, der ellers skal lægges yderligere ind i vagtplanen.
- Vi har lagt 92 vagter á 20 timer ind i vagtrullet per år = 1840 timer. De resterende 85 timer (4 vagter á 20 timer) i forhold til årsnormen på 1925 bliver lagt ind som ferievagter i forbindelse med sommerferieafviklingen.
- Det betyder, I får 96 vagter á 20 timer i jeres vagtplan om året = 1920 timer. Her har I så afholdt jeres ferie, hvor I kun har skullet ind på 4 vagter henover sommeren fremfor 6 om sommeren og 3 om vinteren. Der er en restferie på 5 timer, som skal lægges ind for at ramme normtiden på 1925 timer.
Alle effektive vagter tæller time for time i normen
- Eksempel: Hvis du møder kl. 7.00–19.00, tæller vagten 12 timer i normen.
Døgnvagter tæller 20 timer i normen ifølge OK 32.44
- Eksempel: Hvis du møder kl. 8.00–8.00, så tæller vagten 20 timer i normen.
Normperiodens længde bliver forhandlet med tillidsrepræsentanten og FOA. Derfor kan den være forskellig fra vagtform til vagtform og fra base til base.
Ønsker du svar på en særlig vagtforms normperiode?
Kontakt Drift og Planlægning
Opdateret mandag den 30. okt. 2023