Gå til indhold

Køretøjer

I forbindelse med beslutningen om at hjemtage dele af Regions Sjællands ambulancedrift har vi købt nye køretøjer til Ambulance Sjælland.

Se kontaktoplysninger

Køretøjerne bliver bygget på Mercedes Sprinter i højeste udstyrsversion. Det gælder både på sikkerheds- og komfortudstyr. Køretøjerne er udstyret med en 4-cylindret turboladet dieselmotor, der giver 190 HK (140 kW) og har et drejningsmoment på 450 Nm. Ambulancer og Liggende Patienttransporter har en tophastighed på 175 km/t, hvor specialambulancerne har en tophastighed på 160 km/t.

De ekstra hestekræfter og det kraftige drejningsmoment er valgt for at øge kørselssikkerheden i forbindelse med udrykningskørsel. På den måde kan accelerationen efter nedbremsning og ved overhalinger ske hurtigt og sikkert. Køretøjerne har start/stop-system med genindvinding af bremseenergien.

Den stærke og driftssikre motor overfører kraften via baghjulstræk, som er valgt for at sikre medarbejdere og patienter den bedste komfort. Køretøjerne har forstærket luft-undervogn, og opvejes fra 3.500 kg til en tilladt totalvægt på 4.100 kg for ambulancer og patienttransporter og 5.000 kg for specialambulancerne. Det betyder, det kræver stort kørekort (kategori C) at måtte sidde bag rettet på køretøjerne.

Køretøjerne bliver tempo 100-godkendt. Transmissionen består af en 8 trins automatgearkasse (converter), så chaufføren kan koncentrere sig om kørslen med begge hænder på rattet.