Gå til indhold

Valg af køretøjer

Se kontaktoplysninger
Vi har været i udbud med 39 ambulancer, 2 Specialambulancer, og 14 Liggende Patienttransportkøretøjer. Læs mere om vores valg af køretøjer.

Udbuddet inkluderer også en servicekontrakt med hente og bringe-service. Der er ingen anden forskel på opbygning og design mellem ambulancer og Liggende Sygetransport-køretøjerne end teksten på siden.

Gul ambulance set fra siden med grønne striber på tværs og et blåt lægelogo. Der står Region Sjælland på et sort vindue i midten.

Ambulance og Liggende Patienttransport

Vi fik bygget en testambulance på et VW Crafter chassis med et Profile bårerum ud fra resultatet af et fællesregionalt udbud. Testambulancen blev evalueret af vores egne medarbejdere i forbindelse med Roskilde Festival. Testambulancen blev også lånt ud til Falck i Køge og Nykøbing Falster for at blive testet og evalueret.

Tilbagemeldingerne har dannet ramme om krav og ønsker til ambulanceudbuddet, der blev vundet af Ejner Hessel A/S (Mercedes) med Profile som opbygger. Ejner Hessel A/S skal levere en 75 % færdigbygget prototype, som lever op til løsningsbeskrivelsen fra Præhospitalt Center. Når prototypen bliver godkendt, kan Ejner Hessel A/S - i samarbejde med Profile, begynde resten af bestillingerne, som bliver leveret fra november 2023 til januar 2024.

I forbindelse med levering af de første køretøjer, skal Ejner Hessel A/S gennemføre et introduktionskursus for udvalgte medarbejdere, som omhandler forebyggende vedligehold, reparation og betjening af den samlede opbygning af køretøjerne - herunder elektriske komponenter.

Gule Region Sjælland-ambulancer på række og fronten af en ambulance

Specialambulance

Vi har gode erfaringer med opbygning og indretning af specialambulancer. I samarbejde med anæstesiologisk afdeling på Holbæk sygehus, udviklede vi i Præhospitalt Center en innovativ specialambulance i 2015.

Specialambulancen kan både bruges til bariatriske patienter, transport af hospitalssenge, samt sikker og tryg transport af en kuvøse, hvor moderen ligger på båren ved siden af. Udviklingen resulterede i, at vi i Præhospitalt Center vandt Region Sjællands arbejdsmiljøpris samme år sammen med anæstesiologisk afdeling.

For at nå målsætningen om de bedste plads- og arbejdsforhold, bliver specialambulancen bygget op på grundbasen af de nuværende og eksisterende specialambulancer i Region Sjælland. Specialambulancen bliver justeret og optimeret baseret på reelle driftserfaringer.

Specialambulancen bliver bygget på et Mercedes Sprinter chassis monteret med Profile boks-opbygning. Det giver et af de største bårerum på markedet. Med valget af en fleksibel og modulerbar boksopbygning, kan vi tage hensyn til forskelligartede kørsler ud fra nuværende og fremtidige krav til arbejdsmiljø, sikkerhed og udvikling.

I forbindelse med levering af det første køretøj, holder Ejner Hessel A/S et introduktionskursus for udvalgte medarbejdere, som handler om forebyggende vedligehold, reparation og betjening af den samlede opbygning af køretøjerne - herunder elektriske komponenter.

Venstre sidedør uden og med indhold. Der er indbygget aluplade til vaccummadras med kantbånd og seler til fastlåsning, 2 x 112 belagt med kantbånd og velcrorem, holder til board samt beslag i bundplade til værktøj. Derudover er der ildslukker.